TENIR L'OPORTUNITAT DE SER JO L'ÚNIC EN DECIDIR COM I QUAN VULL FINALITZAR LA MEVA VIDA, SI AQUESTA NO TÉ LA QUALITAT QUE JO DESITJO.


ACTUALITAT DMD-CAT   
 
HORARI DE SETMANA SANTA
DE DIJOUS SANT A DILLUNS SANT: TANCAT
 

   03/04.- En record de Salvador Pàniker 
 
 
 
 L'Associació Dret a Morir Dignament (DMD) vol expressar el dol per la insubstituïble pèrdua de Salvador Pàniker. 
Ha estat un referent fonamental per a la nostra associació. Ell va ser, des del moment de la fundació l'any 1984, l'ànima del grup creat a Barcelona i durant molts anys president de DMD.
La seva aportació ha estat imprescindible des del punt de vista teòric, assentant les bases filòsifiques de la nostra associació: el dret a la disponibilitat de la pròpia vida; el dret a decidir sobre la gestió del nostre procés de mort; i la defensa d'una concepció humanista de la medicina basada en l'autonomia de la persona malalta.
No podem sinó manifestar el nostre profund agraïment per la defensa que sempre va fer d'aquest dret humà: el dret a morir dignament. Al mateix temps, volem comunicar el condol més afectuós a la seva familia i la serena satisfacció de saber que ha tingut la bona mort per la qual va lluitar tota la seva vida.  
 
Avui, 03 d'abril de 2017, a les 20.00h, en el Monestir de Pedralbes, tindrà lloc una ceremonia en el seu record.  
  
 

 
   Grup d'incidència política
 
El dimecres 26 d'abril es debat al Ple del Parlament la "Proposta per a presentar a la Mesa del Congrés dels Diputats la Proposició de llei de reforma de Llei orgànica 10/1995, del 23 de novembre, del Codi penal, de despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi (tram 270-0005/11)", amb debat de totalitat i votació de l'esmena a la totalitat del PP, a proposta dels grups parlamentaris Junts pel Si, Socialistes, Catalunya Si que Es Pot i la CUP_CC. L'hora prevista és les 17.10h.
 
24/02.- Ja podeu veure les fotos i el video de la Taula Rodona de partits polítics: La despenalització de l'eutanàsia, que va tenir lloc a l'espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.
13/02.- Isabel Alonso, presidenta de DMD-CAT, i Xavier Gol, Coordinador del Grup d'Incidència Política, han tingut una reunió a la nostra seu amb la Diputada del PSC per Barcelona al Congrés dels Diputats, Lidia Guinart Moreno. Li donem les gràcies per la seva visita. 
 
 
27/01.- En l'apartat d' incidència política podeu accedir al link del Canal del Parlament per visionar la votació de la moció a la interpel·lació al Govern sobre el dret a morir dignament. També podeu consultar el text (encara pendent de correcció i revisió) de dita votació. 
 
20/01.- En l'apartat d'incidència política podeu consultar els documents de Proposta de LLei de reforma de Llei Orgànica, de 23 de novembre, del Codi Penal, de la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi. 

Grup d'Educació 
Per segon any consecutiu, juntament amb la Universitat de Lleida, convoquem el Premi Salvador Pàniker. Ja teniu disponibles les bases de la convocatòria.
El Grup d'Educació de DMD-CAT ha elaborat materials per treballar a l'aula. Els podeu consultar a l'apartat grups de treball.   
Ja es pot visionar l'espot promocional de DMD-CAT realitzat per l'alumnat de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra. 

 DMD als mitjans 
06/04.-TV3.- Els Matins. "Taula sobre el dret a morir dignament". Amb la intervenció de la Isabel Alonso, presidenta de DMD-CAT. 

 Xerrades i conferències    
Ja teniu disponible el calendari de xerrades i conferències del mes d'abril
 Grups DMD-CAT  
DMD-GRUP GIRONA 
 DMD-GRUP LLEIDA 
El crític de cinema Marcel·li Borrell dirigirà unes sessions que pretenen reflexionar sobre el tabú de la mort "Corazón Silencioso", "La última voluntad" i "Truman", seran les pel·licules escollides. Organitzat per la Delegació a Lleida de l'Associació Dret a Morir Dignament i la Federació d'Entitats per la Salut de Lleida (FeSalut). Amb la col·laboració de Diputació de Lleida, PlusFresc i Screenbox Funatic.