Tenir l'oportunitat de ser jo l'únic en decidir com i quan vull finalitzar la meva vida, si aquesta no té la qualitat que jo desitjo.

Actualitat

 • Aprovació de la moció en suport a la mort digna de l'Ajuntament de Capellades

  L' Ajuntament de Capellades s'uneix al grup d'ajuntaments catalans que aproven la moció en suport a la morir dignament. Amb aquest ja són deu els ajuntaments catalans que han signat una moció o declaració institucional a favor de la mort digna.

  13-03-2018

 • NOU PUNT D'INFORMACIÓ DMD-CAT

  Hem afegit un nou punt d'informació a Barcelona els dimecres de 12h a 13h a l'Orfeó Martinenc. Avda. Meridiana, 97 (al costat Pl. de les Glòries).  

  28-02-2018

 • Consell de Salut del districte de Les Corts

  La nostra presidenta, Isabel Alonso Dávila, va informar sobre el document de voluntats anticipades al Consell de Salut de Les Corts, presidit per la Laura Cañadas Pla (Consellera portaveu del grup municipal BComú-E). És el tercer Consell de Salut al que participem, després del de Nou Barris i Sant Andreu. Els nostres agraïments a l'Ajuntament de Barcelona.

  14-02-2018

 • Presentació del monogràfic "Perspectiva Escolar"

  Us convidem a l'acte de presentació del monogràfic de Perspectiva Escolar, el dia 15 de febrer de 2018, a les 17.30h, al Centre de Recursos Pedagògics, que porta per títol "La mort, l'últim tabú a l'ensenyament", a càrrec de la Nani Hidalgo, vicepresidenta de DMDCAT.

  13-02-2018

 • DMD-CAT i l'unitat d'ELA de l'Hospital de Bellvitge

  El passat 26 de gener de 2018 varem celebrar una sessió a l’Unitat d’ELA de l’Hospital de Bellvitge amb la participació de tot l’equip mèdic de la unitat encapçalat per la Dra. Mònica Povedano i amb l’assistència de la Regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Hospitalet, Cristina Santón, l’investigador Dr. Isidre Ferré, la directora de Planificació de Bellvitge, Encarna Grifell i la directora de la Fundació Miquel Valls, Esther Sellés acompanyada de diversos membres de la Fundació. La Presidenta de DMD-CAT, Isabel Alonso Dávila, va explicar quins son els drets al final de la vida i les lleis actuals a Catalunya i l’Estat Espanyol que els emparen, fent especial esment al Document de Voluntats Anticipades i a la obligació legal a respectar-lo. També va exposar la posició militant de DMD a favor de la legalització de l’Eutanàsia remarcant que és el principal dret que encara ens falta. Al final de l’acte es va fer un col·loqui entre tots els participants que va ser molt productiu i enriquidor i que va obrir la porta a futures col·laboracions.

  02-02-2018

 • Blog: Rellegint Salvador Pàniker. Sobre l'eutànasia i la mort

  El passat 22 de juny, a les 7 de la tarda, a la Casa Elizalde de Barcelona, vam realitzar un acte on es va rememorar la figura del Salvador Pàniker, president de la nostra associació entre els anys 1986 i 2008. Arrel aquest acte hem creat el blog "Releyendo a Salvador Pániker. Sobre la eutanasia y la muerte" on anirem penjant alguns dels seus escrits sobre aquests temes, en castellà que era la seva llengua d'escriptura.   També us deixem aquest link; blog Espai de LLibertat, on podreu trobar una entrevista que li van fer a l'any 2002.       

  23-07-2017

Grup d'incidència política

Grups DMD-CAT

DMD als mitjans

 • Ben Trobats Entrevista a la Gloria Cantarell. La vida és un dret, no un deure” deia Ramón Sampedro a la pel.lícula Mar Adentro. Avui esmorzem amb la Glòria Cantarell, metge de cures pal.liatives durant molts anys al Parc Taulí i membre de l’associació DMD (Dret Mort Dignament). Amb ella parlem d'un tema que encara és controvertit, l’eutanàsia.

  12-03-2018

 • CadenaSer. Podem morir dignament? Entrevista a la Isabel Alonso Dávila, presidenta de DMD-CAT. Jornada al voltant de la mort digna al Col·legi de Psicòlegs a Tarragona.

  23-02-2018

 • El Periodico.- "La eutanasia pasiva no existe". Entrevista a la Gloria Cantarell. Usa su experiencia como médica de curas paliativas para ayudar a la gente a morir dignamente    

  19-02-2018