Tenir l'oportunitat de ser jo l'únic en decidir com i quan vull finalitzar la meva vida, si aquesta no té la qualitat que jo desitjo.

Actualitat

 • Ciutats europees per la mort digna

  El divendres, 18 de maig, vam organitzar la Jornada "Ciutats europees per la mort digna". La primera part de la Jornada va tenir lloc al Parlament de Catalunya, i a partir de les  16.00h ens vam traslladar la Seu del Parlament Europeu, (Passeig de Gràcia, 90) on va tenir lloc la segona part i tancament de l'acte. En el següent enllaç podreu veure tota la información relativa a la Jornada.    

  17-05-2018

 • Si del Congrés a tramitar la Regulació de l'eutanàsia

  Avui al Ple del Congrés han admès a tràmit la proposició de Llei del Parlament de Catalunya de reforma del Codi Penal per la despenalització de l’eutanàsia i l’ajuda al suïcidi assistit. Per primer cop es debatrà en comissió parlamentaria el dret a la mort assistida en Espanya. El passat 8 de maig el Parlament de Catalunya va sol·licitar la pressa en consideració de la despenalització de l’eutanàsia en el Ple del Congrés. El resultat ha sigut: 173 vots a favor, 135 en contra i 32 abstencions de 340 presents.  

  10-05-2018

 • Admisió a tràmit de la Proposició de Llei del Parlament de Catalunya de despenalització de l'eutanàsia

  El Congrés dona el primer pas per despenalitzar l'eutanàsia. La majoria absoluta del Ple del Congrés ha donat suport a l'admisió a tràmit de la llei de despenalització de l'eutanàsia remesa pel Parlament de Catalunya que afectaría tant a les malalties terminals com a les malalties que causen un patiment greu de carácter permanent, tant físic com psíquic. Tots els grups, excepte el PP i UPN, que s'han mostrat en contra, i Ciutadans que s'abstendrà, han mostrat el seu suport a aquesta iniciativa, que serà votada en el Ple de proper dijous.   Els Matins de TV3. El debat de l'eutanàsia al Congrés. Entrevista a la Isabel Alonso, presidenta de DMD-CAT.      

  07-05-2018

 • Taula Rodona: La llibertat al final de la vida i la despenalització de l'eutanàsia

  El dijous, dia 3 de maig, la Taula Rodona: LA LLIBERTAT AL FINAL DE LA VIDA I LA DESPENALITZACIÓ DE L'EUTANÀSIA,  amb el suport de partits catalans amb representació en el Congrés (ECP, PSC-PSOE, ERC i PDECAT). A la Jornada van participar: la Isabel Alonso (presidenta de DMD-CAT), Marc Antoni Broggi (Doctor en Medicina i Cirugía i President del Comité de Bioètica de Catalunya), Montserrat Busquets (Doctora en Sociologia, infermera i membre de la Comissió Deontològica del Col·legi d'Infermeria de Barcelona), Javier de Lucas (Doctor en dret i catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política de la Universitat de Valencia), Fernando Marín (President de DMD-Madrid) i Carmen Tomás-Valiente (Doctora en Dret i Professora de Dret Penal a la Universitat de les Illes Balears). La taula va estar moderada per Milagros Pérez Oliva (Periodista).             

  04-05-2018

 • Mor Luis Montes, president de DMD Federal

  El Dr. Luis Montes va morir sobtadament ahir, 19 d’abril, a l’edat de 69 anys. Lluitador incansable pels drets i les llibertats al final de la vida, va patir un atac de cor mentre viatjava a Molina de Segura (Murcia), on havia d’impartir una xerrada sobre l’eutanàsia. Montes, que va ser director del Servei d'Urgències de l’ Hospital Severo Ochoa de Leganés, va ser acusat injustament a l’any 2005 d’aplicar l’eutanàsia a 400 malalts. Més tard es va demostrar la falsetat de la denúncia.  Des del 2009 estava al capdavant de l’Associació federal Derecho a Morir Dignamente. Tots els mitjans i xarxes socials s’han fet ressò de la mort de Luis Montes. Des d’aquí el nostre reconeixement i agraïment a la seva tasca. Continuarem la lluita. Lliures fins al final! LaCadenaSer.Morir bien El País. Muere el doctor Luis Montes, abanderado de la muerte digna.    

  19-04-2018

 • Inauguració de "La mort, digna i il·lustrada" al Centre Cívic Sant Narcís

  Ja hem inaugurat l'exposició "La mort, digna i il·lustrada" al Centre Cívic Sant Narcís (Plaça Assumpció, 26 de Girona). L'exposició estarà al Centre Cívic del 9 al 15 d'abril. Us hi esperem!!!

  10-04-2018

 • NOU PUNT D'INFORMACIÓ DMD-CAT

  Hem afegit un nou punt d'informació a Barcelona els dijous de 18.00h a 20.00h a la Torre de la Sagrera. C/. Berenguer de Palou 64-66 (al Districte de Sant Andreu).  

  05-04-2018

 • La mort, digna i il·lustrada

  Els alumnes Pol Mansachs, Andrea Martinez, Ignasi Martin i Georgina Rodríguez, de la Universitat Pompeu Fabra han realitzat aquest video sobre l' exposició "La mort, digna i il·lustrada" on podeu veure diferents il·lustradores i il·lustradors que han format part del projecte.  

  29-03-2018

 • "Adéu, vida meva" (apunts sobre el suïcidi)

  El passat 22 de març, després de l'Assemblea General de persones associades de DMD-CAT, Ramón Camats i Guardia, Doctor en Filosofia per la Univeristat Autónoma de Barcelona, va donar la conferència "Adéu, vida meva (apunts sobre el suïcidi)", a la Sala d'Actes de la FedeCat.

  27-03-2018

 • Aprovació de la moció en suport a la mort digna de l'Ajuntament de Capellades

  L' Ajuntament de Capellades s'uneix al grup d'ajuntaments catalans que aproven la moció en suport a la morir dignament. Amb aquest ja són deu els ajuntaments catalans que han signat una moció o declaració institucional a favor de la mort digna.

  13-03-2018

 • Blog: Rellegint Salvador Pàniker. Sobre l'eutànasia i la mort

  El passat 22 de juny, a les 7 de la tarda, a la Casa Elizalde de Barcelona, vam realitzar un acte on es va rememorar la figura del Salvador Pàniker, president de la nostra associació entre els anys 1986 i 2008. Arrel aquest acte hem creat el blog "Releyendo a Salvador Pániker. Sobre la eutanasia y la muerte" on anirem penjant alguns dels seus escrits sobre aquests temes, en castellà que era la seva llengua d'escriptura.   També us deixem aquest link; blog Espai de LLibertat, on podreu trobar una entrevista que li van fer a l'any 2002.       

  23-07-2017

Grup d'incidència política

Grups DMD-CAT

DMD als mitjans