"El dret a morir dignament, un dret humà"

 

 
L’any 2015 ens presentem  a la convocatòria de subvencions de l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat d’aconseguir recursos econòmics per dur a terme el projecte  “El dret a morir dignament,  un dret humà”.
 
Gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona, durant l’ exercici 2016 hem pogut desenvolupar les següents línies d’acció del projecte:
 
 
-Informe quantitatiu i qualitatiu sobre el perfil de ciutadà/na que decideix realitzar el Document de Voluntats Anticipades, sobre una mostra aproximada de 800 casos de persones que han tramitat el DVA des de DMD-CAT (en breu podreu consultar les conclusions de l’informe en aquest apartat).
 
-Informe sobre les vies utilitzades fins al moment per l’Ajuntament de Barcelona per informar a la ciutadania sobre el DVA.
 
-Xerrades a centres cívics, biblioteques municipals, centres d’estudis i  diferents institucions sobre el “El dret a morir dignament, un dret humà”, el Document de Voluntats Anticipades i altres temes vinculats a la nostra entitat.
 
-Actualització  de la pàgina web www.eutanasia.cat
 
-Jornada Municipalista al Col·legi de Periodistes de Barcelona amb el diferents representants de la Federació Estatal de DMD, on es fa un anàlisi comparatiu de la incidència del DVA a les principals ciutats de l’Estat. Amb la participació de: Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, Bilbao, A Coruña, Madrid, València, Saragossa, Salamanca i Pamplona.  Taula rodona oberta al públic, amb la participació d’un representat de DMD de cada ciutat on es van explicar i debatre les polítiques municipalistes per una mort digna.